Sursele citate de Reuters au confirmat un raport al site-ului de investigații Bellingcat, care l-a identificat pe Denis Sergeev, un ofițer de rang înalt din cadrul serviciul militar de informaţii al Rusiei (GRU), ca fiind al treilea suspect în cazul de la Salisbury.

În luna septembrie, procurorii britanici au acuzat în acest caz doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, însă Rusia a negat orice implicare în atacul chimic.

Bellingcat a mai informat că Sergeev a folosit pseudonimul Serghei Fedotov și că un pașaport pe numele de Fedotov a fost emis de aceeași entitate de la Moscova care a eliberat pașapoarte false pentru mai mulți ofițeri GRU, inclusiv pentru Petrov și Boshirov. Înainte de a fi implicat în cazul Skripal, Sergeev ar fi călătorit în Europa, Asia Centrală și Orientul Mijlociu.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia a negat orice implicare, iar cei doi suspecți, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.