Aceasta pictează de trei ani încoace. Până atunci a absolvit o facultate de limbi străine la Chișinău, după care a făcut trei ani de design interior la Dublin. Ar fi putut să se manifeste ca traducător sau ca decorator, însă „Toate aceste profesii sunt undeva restrictive pentru că prima nu îți oferă creativitate, iar  cea de-a doua te limiteaza la gustul celui care te angajează. Totuși, eu sunt recunoscătoare drumului parcurs până a ajunge unde sunt azi, pentru că în final a fost un act de auto descoperire, care, astăzi îmi permite luxul să fiu ceea ce mă face cu adevărat fericită”, spune pictorița.

Cristina crede despre sine că este o persoană ambivertă, și asta pentru că îi plac oamenii, dar în același timp se simte bine și în singurătate. Îi plac petrecerile, dar știe să plece la timp. Îi plac discuțiile lungi, însă doar cu oamenii care-i sunt tare dragi. „Pictura este o pasiune în primul rând pentru mine. E o plăcere enormă și nu în ultimul rând un privilegiu. Când pictez sunt totalmente prezentă în acel moment, deci e un fel de meditație care face ordine în gânduri și reduce din anxietățile vieții cotidiene”, menționează tânăra artistă.

Portretele sale sunt un răspuns instinctiv și emoțional la o imagine oarecare. Talentata basarabeancă pictează doar ceea ce îi place chiar daca sunt comenzi particulare. Nu obișnuiește să picteze urmând careva instrucțiuni și întotdeauna încearcă să-și rețină libertatea de a crea ce îi place ei.

„Viața unui pictor este una solitară în principiu. Ești tu și pânza, o combinație perfectă pentru felul meu de a fi. Eu lucrez de acasă, combin plăcerea cu utilul. Ziua mea se învârte între necesitățile copiilor mei, care merg la școală. Acel timp cât ei sunt plecați este dedicat picturii, când ei revin, timpul meu se divizează între ei, activitățile și necesitățile lor. Totuși, reușim să găsim un compromis atunci când am vreun deadline”afirmă Cristina Kelly.


Ne întrebam dacă Cristinei s-ar fi gândit vreodată ca lucrările sale să fie pictate pe pânză de mătase, diverse accesorii sau dacă ar tenta-o să încerce și altă formă de exprimare artistică. „Mi-ar plăcea să-mi văd lucrarile pe mătase, dar nu am explorat suficient subiectul ca sa mă dau cu părerea. Eu lucrez acum în ulei, guașă și produc și lucrări digitale. Între toate aceste forme de exprimare artistică chiar nu reușesc să mă plictisesc. În plus, îmi place mult fotografia și designul, lucruri pe care, la fel le practic cu placere”, menționează pictorița.

Cât ține de timpul alocat unui tablou pentru ca acesta să vadă lumina zilei, aceasta ne spune că depinde de complexitatea fiecăruia. Un tablou care este efectuat la comanda se creaza mai repede decât unul care are un concept în spate. Iar căutările, digerarea ideilor, găsirea modalităților reușite de exprimare, executarea acestora sunt toate părți esențiale ale unui proces creativ.

Am provocat-o pe Cristina, să ofere câteva sfaturi pentru tinerii care abia se lansează în lumea artei. La care ea ne spune că-i place mult gândul exprimat de Andy Warhol, care a încurajat-o și pe ea la rândul ei. „Nu sta mult pe gânduri, ia și creaza și lasă-i pe ceilalți să decidă dacă ceea ce faci e frumos sau urât, dacp le place sau nu. Cât ei se decid, tu crează altceva”.

Acum 2 ani în urmă, într-un interviu pentru EA.md, tânăra a menționat că avea pictate și desenate peste 42 de portrete după chipuri din fotografii. De fapt, era o serie de o Sută de portrete, pe care între timp artista a completat-o în întregime. Iar acum are un album întreg pe Facebook sub această denumire. Acum nu știe cu exactitate câte portrete a adunat în palmaresul său. „Vreo câteva sute bune să fie. Pe parcursul acestor doi ani, s-a schimbat oricum stilul, mediile de creare la fel. A fost un proces de creștere și învățare”, mai adaugă moldoveanca.

Fiind întrebată despre planurile și aspirațiile de viitor, Cristina menționează că la momentul dat se pregătește de o expoziție personală care va avea loc în luna mai, la Dublin. De asemenea, pictorița a mai aplicat și la niște concursuri, dar mai multă informație o va distribui la timpul potrivit.

Puteţi să admiraţi lucrările pictoriţei Cristina Kelly pe pagina sa de Facebook.

Toate lucrările sale, care sunt de vânzare, pot fi procurate direct de la ea. Comenzile le primește tot în direct. Prețurile sunt moderate, iar distribuirea o face oriunde în lume.

În ilustrația de mai jos e Nata noastră, și este inspirată dintr-o fotografie postată de Nata Albot pe Instagram.