Bărbatul acuzat că se recomandă drept medic stomatolog este acţionarul unui cabinet dentar în Vălenii de Munte, judeţul Prahova, unde lucrează mai mulţi doctori, scrie stirileprotv.ro.

Cel puţin doi pacienţi susţin că individul nu s-ar fi ocupat doar de administrarea afacerii şi că le-ar fi făcut tratamente complicate, pentru care nu avea pregătirea necesară.

Este şi cazul unui tânăr de 30 ani căruia aşa-zisul dentist i-ar fi tratat două carii şi i-ar fi montat două coroane dentare.

„S-a recomandat ca fiind medic stomatolog... Toate procedurile au fost 5.000 de lei, dar nu am primit factură, nici chitanţă, nici bon. Au fost bani la negru. Am aflat că este tehnician în Republica Molodva şi nu ar avea drept să practice în România. Toată lumea de acolo îl trata ca pe “domnul doctor”, doar că la intrarea în instituţie nu era diploma lui”, spune pacientul.

După ce au apărut acuzaţiile, Colegiul Medicilor Dentişti din Prahova a declanşat o anchetă.

Într-un răspuns pentru Ştirile PRO TV, reprezentanţii instituţiei au precizat că bărbatul care se recomandă drept medic stomatolog „are calitatea de asociat al societăţii cu sediul secundar în Vălenii de Munte, dar nu şi calitatea de medic. Dacă se confirmă că a practicat nelegal medicina dentară vom sesiza organele judiciare.”

Deşi Colegiul Medicilor Dentişti susţine că bărbatul nu apare în evidente ca fiind doctor, la cabinetul pe care îl deţine în Vălenii de Munte individul primeşte în continuare programări.

Contactat telefonic, bărbatul acuzat că a practicat ilegal medicina şi a tratat mai mulți pacienţi a respins acuzaţiile.

„Eu sunt administrator... Sub supravegherea mea s-au făcut lucrări, dar nu sunt... Sunt administrator, administrez”, a spus bărbatul.