Procuratura invocă raportul unei comisii parlamentare speciale, creată sub conducerea deputatului PDM Igor Vremea. Aceasta a cerut la sfârșitul anului trecut, în ajunul alegerilor parlamentare, investigarea liderilor opoziției extraparlamentare pentru „trădare de patrie”.

Kozlowska nu este însă cetățean al Republicii Moldova și se află în afara țării.

„Ar fi putut să le transmită, sau să ne transmită nouă, că la ora indicată nu a putut să se prezinte sau că este în imposibilitate sau că nu reușește și să solicite o altă dată sau o altă oră pentru a se prezenta împreună cu avocatul și atunci se convine o nouă dată. În cazul în care colegii ne spun că nu se află pe teritoriul țărilor unde noi am citat-o, e o situație și o altă situație este când ea a refuzat, de exemplu, să participe”, a declarat pentru IPN adjunctului procurorului-șef al PCCOCS, Vitalie Busuioc.

El spune că, în funcție de răspuns, se va lua o decizie privind evoluția evenimentelor pe cazul dat.

Conform concluziilor „comisiei de anchetă”, constituită anul trecut în Parlament, Fundația „Open Dialog” ar fi fost finanțată implicit din schema de spălare a banilor „Laundromatul rusesc” și ar fi susținut activitatea PAS și a Platformei DA în Republica Moldova.

În acest fel, actuala guvernare de la Chișinău încearcă să manipuleze opinia publică, declară liderii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase, cât și Ludmila Kozlowska.

„Regimul Plahotniuc a decis să nu se limiteze la nimic şi a dat indicaţie nu doar Parlamentului, dar şi Procuraturii să-mi intenteze dosar penal”, a remarcat Kozlowska.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!