Din aprile 2016, atunci când a preluat pachetul majoritar al Magazinului UNIC, compania producătoare de mezeluri Rogob încearcă să privatizeze terenul aferent centrului comercial, apelând în instanţele de judecată.

UNIC SA a acţionat în judecată Consiliul Municipal şi Primăria municipiului Chişinău după ce administraţia locală i-a respins solicitarea de a privatiza terenul respectiv şi de a lua în arendă un alt teren din preajmă. Ambele aparţin municipalităţii, dar, de mai mulţi ani, sunt date în folosinţă Magazinului UNIC, mai scrie sursa citată.


Primele două instanţe de judecată au dat dreptate Centrului comercial UNIC, obligând Primăria Chişinău să vândă terenul la preţ normativ, sub cel de piaţă. Potrivit ultimei evaluări, din 2009, acesta valorează peste 28 de milioane de lei. Decizia a fost contestată de autoritățile municipale la Curtea Supremă de Justiție, care pe 17 octombrie 2018 a admis recursul și a casat decizia favorabilă UNIC SA și a trimis dosarul la Curtea de Apel Chișinău pentru rejudecare de către un alt complet de judecători.

La 29 ianuarie 2019, magistrații Iulia Cimpoi, Aliona Danilov și Ion Secrieru au menținut însă decizia primei instanțe, prin care au fost admise solicitările Magazinului UNIC, Primăria fiind obligată să transmită, în urma privatizării, în proprietatea UNIC SA, terenul aferent și să semneze contractul de locațiune pentru terenul din imediata apropiere.

Citiți continuarea pe ZdG.

Proprietarii magazinului UNIC nu au comentat până acum subiectul privind privatizarea terenului aferent clădirii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!