Se pare că nemulțumirea oamenilor legii a fost provocată de mașina în care se deplasau tinerii. Mai exact, pe aceasta scrie „România Mare în Europa” și „George Simion”. Activiștii au fost îndemnați să-și lase mașina în afara vămii și să-și continue drumul spre Chișinău cu un alt mijloc de transport.

„Nu vrea să-mi dea voie să intrăm în RM cu mașina personală. Ne-au prezentat un act, am cerut să mă consult cu avocatul ca să știu ce să semnez și inițial mi-au interzis. Se interzice accesul în RM prin consemn. Nu au vrut să-mi dea un motiv clar. Nu înțeleg de ce. Sunt cetățean al RM, mașina e pe numele meu. Cum să mergem, dacă e o mașină de caravană”, a declarat Alexandru Rotaru.

Ulterior, tinerilor li s-a interzis să mai filmeze. În prezent, activistul Alexandru Rotaru poartă discuții cu polițiștii de frontieră de la punctul de trecere Leușeni.


Activiștii urmau să ajungă la Chișinău la ora 17:00. În Moldova, intenționau să colecteze semnături pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile europarlamentare a candidatului George Simion.

Vezi și: Unioniștii au trecut Prutul fără George Simion: „Îi așteptăm pe toți sâmbătă în PMAN”

Amintim că unionistului i-a fost interzis accesul în țara noastră pe 1 octombrie 2018, fiind declarat persona non grata pentru un termen de cinci ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!