În rimul set, după un game foarte lung, numărul 2 WTA a câştigat pe serviciul adversarei. Elise Mertens a profitat de serviciul mai slab al Simonei şi a adus egalarea, 1-1. Halep a reuşit să facă 3-1, însă Bertens a egalat din nou, 3-3. De la acest scor, jucătoarea din Constanţa nu a mai pierdut niciun game şi a câştigat primul set, 6-3.

În actul secund Simona a continuat să câştige. A luat primele două game-uri, dar Bertens a reuşit să îşi revină, scor 2-1. Cele două au mers umăr la umăr până la 4-4, ca mai apoi adversara din Belgia să tranșeze setul, după ce s-a impus cu 6-4.

Setul decisivul a început prost pentru Simona, iar Bertens a luat două game-uri la rând. Simona a egalat la 2-2, iar meciul a continuat să fie unul strâns. Numărul 21 WTA, în vârstă de 23 de ani, a fost mai puternică în picioare, a profitat de greşelile fostului lider mondial şi a câştigat partida cu scorul de 6-3.


Finala de la Doha este a opta pierdută de Simona Halep, în setul decisiv, din cele 14 disputate. Halep a avut nevoie de îngrijiri medicale. Astfel, în pauza dintre seturi, Simona a chemat medicul turneului, care i-a acordat îngrijiri la piciorul drept.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!