„Sunt foarte emoționată. Vreau să le transmit tuturor participanților că au fost superbi. Mulțumesc juriului, mulțumesc România! Ne vedem în Israel!” a declarat Ester.

Ester Peony a câştigat încă înainte de a fi anunțat rezultatul televotingului, după ce a primit cele mai multe puncte din partea juriului.

Reprezentantul României la Eurovision 2019 a fost ales de un juriu internaţional format din jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul ESC. Din juriu a făcut parte şi celebrul artist moldovean Alex Calancea. Finala Eurovision (etapa națională) s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago, cu „Army of Love” (50 de puncte) şi Laura Bretan, cu „Dear Father” (48 de puncte) au fost primele trei clasate în ordinea preferinţelor juriului.

Ascultă mai jos piesa care va reprezenta România la Eurovision 2019!


Pe locul al treilea s-a clasat Laura Bretan, cu piesa „Dear Father”. Ascultă mai jos piesa interpretată de Laura, câștigătoarea concursului Românii au Talent în 2016:


12 piese au participat duminică seara la Finala Selecției Naționale Eurovision 2019. Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

Vă reamintim că în 2018, România nu s-a calificat în finala Eurovision Song Contest, cand a fost reprezentată de The Humans.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!