Semaforul va fi finalizat miercuri. Direcția transport va pregăti dispoziția Primăriei cu privire la prelungirea unei rute de microbuz din strada Liviu Deleanu spre localitatea Dumbrava. În ultima perioadă, mai ales începând cu acest an, avem foarte multe solicitări din partea populației din Dumbrava, dar și ședințe la fața locului. Am promis să soluționăm această problemă. Pe această direcție vor circula aproximativ 48 de microbuze”, a declarat astăzi șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Ulterior vom face monitorizarea activității din Dumbrava. Vom vedea cum activează ruta 129 și vom decide ulterior dacă este suficient și fluxul de călători, și unitățile de transport. Din calculul, nostru sunt suficiene 50 de unități ca să fie asigurat pe deplin fluxul de transport. Pentru ei (n. r. - locuitorii din Dumbrava) primul punct de interes este sectorul Buiucani. Va fi asigurată pe deplin legătură cu sectorul lor de referință”, a declarat Vitalie Butucel.

Amintim că în decembrie 2018 locuitorii comunei Dumbrava au protestat în fața Primăriei Chișinău, cerând o rută de troleibuz, asemeni celei care a fost lansată spre Durlești.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!