„Tot mai multe semnale apar din teritoriu. Sunt întreprinderi de stat unde, în mod abuziv, guvernarea încearcă să utilizeze la maxim presiunile asupra oamenilor, resursele administrative. Mă refer aici la primarii care intimidează cetățenii, directorii instituțiilor. Din informațiile care parvin, sunt presiuni făcute și asupra agenților economici. Unii sunt impuși să facă declarații în favoarea PDM. Avem un apel: nu vă lăsați intimidați. Nimeni nu poate să vă preseze în cabina de vot. Sunteți liberi în alegerea dvs, trebuie de pus capăt acestor presiuni, imixtiuni în procesul de alegeri”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă socialistul Ion Ceban.

Cât despre implicarea președintelui Igor Dodon în campania electorală, PSRM a respins toate acuzațiile. Asta deși Comisia Electorală Centrală a avertizat, anterior, Președinția. „Constatăm o hotărâre extrem de obraznică a CEC, prin care s-a constatat o anumită legătură cauzală dintre președintele RM și PSRM, în baza unei campanii de informare făcută de președintele RM, cu privire la amnistia migranților și cu privire la redeschiderea exportului în Federația Rusă pentru agenții economici din RM. Este o hotărâre obraznică și politică. Chestiunile date se fac în cadrul exercitării mandatului său de președinte”, a insistat juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

Vezi și: Cum Dodon „nu vorbește deloc” despre alegeri la întâlnirile din teritoriu (VIDEO)

Amintim că, anterior, democrații au negat că folosesc resurse administrative. „Nu cunosc niciun caz confirmat de utilizare a resurselor administrative de către PDM, spre deosebire de unele partidele de opoziție”, spunea vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.

Amintim că, în total, în circumscripția națională au fost înregistrați 15 concurenți. Iată care sunt aceștia, în ordinea în care vor apărea în buletinul de vot: PDM, Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, PCRM, PSRM, PP Șor, PP Mișcarea Populară Antimafie, PP Partidul Nostru, PNL, PP Voința Poporului, Partidul Regiunilor, PP Democrația Acasă, PP Mișcarea Profesioniștilor Speranța-Nadejda, PP Patria, PP Verde Ecologist, PL.