„Considerăm că este extrem de important să creăm Raionul Chișinău în componența căruia să intre toate suburbiile. Din păcate, decizia luată în anii 90, de a uni suburbiile cu capitala a fost greșită. Această reformă va permite Capitalei să-și realizeze propriile proiecte”, a declarat Ilan Șor.

Totodată, primarul de Orhei a ținut să precizeze că, imediat după alegeri, formațiunea sa va propune schimbarea modalității de gestionare a impozitelor pe care le plătesc locuitorii capitalei:

„Taxele să rămână în Chișinău. Chișinăul să înceteze dotarea întregii țări. Dacă la Orhei am putut să mărim de 3 ori bugetul în decurs de 3 ani și numătate, înseamnă că acest lucru este posibil în toată țara. Banii locuitorilor capitalei trebuie să fie redirecționați în sensul infrastructurii și al proiectelor sociale”. Mai mult, Ilan Șor a adăugat că își propune deschiderea, în municipiul Chișinău, a unui parc de distracții asemănător celui de la Orhei.

„În cazul în care vom câștiga, vom deschide la Chișinău cel mai mare parc de distracții care se va numi: Chișinău-MoldovaLand. Parcul va fi unul dintre cele mai mari din Europa de Est. Intrarea pe teritoriul acestui parc va fi gratuită”,  a spus Șor. Atunci când s-a lansat în campanie, Partidul Șor a făcut și o mulțime de alte promisiuni electorale. Printre acestea: majorarea bugetului de stat, construcția de întreprinderi „chiar din prima lună”, locuri de muncă bine plătite și restabilirea infrastructurii „așa cum a fost pe timpurile sovietice”.

Amintim că programul electoral al formațiunii conduse de Ilan Șor promovează introducerea pedepsei cu moartea, dar și păstrarea statalității și neutralității Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!