„În contextul informațiilor apărute în presă referitor la majorarea tarifelor la gazele naturale și energia electrică, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că este un fals care are ca scop inducerea în eroare a consumatorului. ANRE nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife. Agenția a fost sesizată de către mai mulți consumatori în legătură cu astfel de informații promovate inclusiv de unii politicieni, ceea ce ne-a determinat să venim public cu această comunicare, care să infirme falsurile promovate de persoanele respective”, se arată în comuncat.

Potrivit Mold-Street, tarifele pentru gazele naturale, iar ulterior și pentru alte servicii, ar urma să se majoreze nu din cauza rezultatelor scrutinului din 24 februarie curent, ci urmare a politicii tarifare din ultimii trei ani și a majorării prețului de import.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!