Vieru a ținut să-l întrebe pe socialist în ce limbă vorbea mama lui Ștefan cel Mare, care era olteancă, cu tatăl lui Ștefan cel Mare, care era moldovean de viță ardelenească? „Oltenește, moldovenește sau ardelenește?”, a întrebat Vieru. A urmat următorul dialog:

Roșca: „Eu nu l-am citit pe Olteanu”

Vieru: „Oltea este scrisă de Strâmbeanu”

Roșca: „Evident că nu am învățat literatura română...”

Vieru: „Moldoveneasca, ați răspuns. A doua întrebare, care reiese din prima. Principatul Valahiei se unește cu principatul Moldovei pentru crearea statului românesc. În același timp regatul Saxoniei, regatul Prusiei și regatul Bavariei se unesc întru crearea statului german. În ce limbă vorbea statul german și în ce limbă vorbea statul român?”

Roșca: „Bine, astăzi și Austria vorbește germana, și? Există încă un stat independent care vorbește germana”

Vieru: „Dar statul român în ce limbă vorbește?”

Roșca: „Dvs. operați cu tehnică manipulatorie. La Podul Înalt scrie că Ștefan e gospodar, domn al moldovenilor. Cred că limba moldovenească a apărut prima și limba română e derivata”.

AGORA precizează că, din partea Partidului Democrat, în circumscripția nr. 33 candidează deputatul Constantin Țuțu, liderul PPDA, Andrei Năstase ,dar și candidații independenți Andrei Nastas, Boris Volosatîi și socialistul Vladimir Roșca.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!