Potrivit materialelor din dosar, tânărul intra în discuţie cu doritorii de a obţine permis de conducere, le cerea ca banii să-i fie transferați pe card, după care dispărea. Pentru a-şi convinge clienţii să-i dea bani, acesta înregistra secvenţe video în care îşi atribuia rolul de notar. În filmuleţele sale, pe care le transmitea victimelor, el prezenta datele sale de identitate, suma primită, persoana care i-a dat banii şi pentru ce serviciu erau aceştia.
În ianuarie 2019, bănuitul a fost contactat pe pagina lui de pe reţeaua socială de o persoană care i-a cerut ajutor pentru susţinerea probelor practice şi teoretice. În scurt timp, tânărul i-a fixat o întâlnire şi i-a cerut 400 de euro. Victima, la rândul său, a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție. 

În baza denunţului, CNA a pornit o urmărire penală şi a transmis cei 400 de euro ca livrare de control. La solicitarea bănuitului, banii au fost depuşi pe un cont de card bancar. În momentul în care acesta extrăgea banii, ofiţerii CNA l-au reţinut. În prezent, tânărul se află în izolatorul CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore.


CNA face un apel către cei care au au contactat pagina Per Mis, au comunicat cu bănuitul, au oferit bani, etc. să vină să depună denunț sau să sune la numerele de telefon ale Unităţii de gardă 257 202 și la linia naţională anticorupţie 0 800 55555.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!