Momentul de cotitură în viața șefului statului s-a întâmplat după absolvirea universității.

„În 1997, când am terminat Universitatea Agrară, facultatea de Economie în franceză, am susținut un test la franceză și trebuia să plec în Canada pe doi ani. Atunci un om înțelept, un preot de la Catedrală, m-a sfătuit un lucru. „Igor, dacă vei pleca în Canada, n-o să te mai întorci. Dacă poți să nu pleci, nu o face”. Părinții mi-au spus atunci să plec dacă vreau, dar eu am ascultat de părinte și am rămas în Moldova. Dacă nu aș fi ascultat, poate nu stăteam aici”, a povestit președintele.

Dodon a pomenit că pe lângă acest caz, s-a gândit să plece și în 2009.

„Trebuia să merg să lucrez la Sberbank. Atunci un om din Rusia mi-a spus că în R. Moldova sunt mai multe perspective de dezvoltare și am rămas”, își amintește Dodon.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care Dodon a spus că ar putea avea întruniri cu diaspora moldovenească în Canada, în acest an.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!