Perseverența și iubirea pentru muncă, domnul Hioară, o împărtășește zilnic, supraveghind via și contribuind la creșterea unor struguri suculenți, frumoși și de cea mai înaltă calitate.

El mărturisește că nu și-ar putea imagina o bucurie mai mare decât să vadă-n toamnă un strugure de două kilograme care să atârne greu pe butuci.

„Vița de vie este ca și omul, are nevoie de dragoste, de îngrijire. Ceea ce facem noi la Vinăria din Vale asta e: îngrijim, iubim, mânuim vița-de-vie pentru a căpăta struguri gustoși, suculeți și de cea mai înaltă calitate. Am urmat faptele și pasiunea buneilor mei, iar acum, în fiecare zi de luni, adunăm colectivul și ne trasăm o sarcină. Toată ziua cu oamenii verificăm și stăm de vorbă cu butucul, ca să înțelegem „ce îl doare”. Meseria de agronom este foarte interesantă, iar atunci când ai struguri toamna de peste un kilogram și chiar două pe noi, agricultorii, ne încurajează. Acesta e secretul unui agronom”, spune Ion Hioară.


Mai mult decât atât, agronomul-șef de la Vinăria din Vale îndeamnă tinerii să nu ezite să aleagă această meserie nobilă, dacă simt chemarea. Provocări sunt multe, la fel cum nici satisfacția nu va întârzia să apară.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!