După rolul din „Bohemian Rhapsody”, Rami Malek îl poate face invidios pe orice actor cu vechime din cetatea filmului. Este la prima nominalizare la oscar şi are şanse foarte mari să-l câştige. Pentru interpretarea lui Freddie Mercury, Rami Malek a câştigat toate premiile din acest sezon - de la Globurile de Aur până la BAFTA. Pentru a imita perfect fiecare gest sau privire a legendarului Freddie Mercury a avut un movement coach, un antrenor de mişcări. Pentru a arăta ca solistul trupei Queen a îndurat 50 de ore de probat costume şi a purtat o proteză dentară incomodă. Nu în ultimul rând, pentru a fi convingător în pielea muzicianului, a luat sute de lecţii de canto şi de pian dar a trebuit să înveţe şi să facă un playback impecabil, pentru că mare parte din muzica din film este cu vocea originală a lui Freddie Mercury.


Pe Bradley Cooper îl ştim din seria The Hangover dar şi din filme de Oscar precum Silver Linings Playbook, American Hustler sau American Sniper. Cu toate astea actorul spune despre „A Star is Born” că este filmul care i-a schimbat viaţa. Poate fi adevărat dacă ne gândim că proiectul îi aparţine în totalitate: este primul film regizat de el, a contribuit la scrierea scenariului, este producător şi actor. Iar partea cea mai grea pare să fi fost chiar actoria - pentru rolul lui Jack din A Star is Born, Bradley a luat lecţii intensive de canto, chitară şi pian. Odată cu A Star is Born, Cooper a descoperit cât de greu este de fapt să cânţi iar teama lui cea mare a fost că nu va reuşi să fie convingător în rol de cântăreţ, mai ales prin comparaţie cu partenera lui din film, Lady Gaga. Un lucru este cert: pe membrii Academiei i-a convins să-l nominalizeze pentru actorie, însă nu şi pentru regie. Bradley Cooper a adunat până acum 7 nominalizări la Oscar fie pentru actorie, fie în calitate de producător, dar nu a câştigat nicio statuetă până acum.

Veteranul Willem Dafoe joacă rolul pictorului Vincent van Gogh în ultimii săi ani de viaţă în filmul „At Eternity's Gate”. Îl vedem pe Van Gogh în perioada în care se confrunta cu dese episoade psihotice dar în care a şi creat cele mai valoroase opere ale sale, pictând şi un tablou pe zi. Prestaţia lui Willem Dafoe este cu atât mai spectaculoasă cu cât el chiar a pictat în acest film. Deşi are o carieră lungă în spate şi este celebru pentru versatilitatea sa, Willem Dafoe nu a câştigat încă niciun Oscar. Acum este la a 4 nominalizare. Pe prima a obţinut-o în anul 1987.

Citește continuarea pe digi24.ro.