„În anul 2017, diferența salarială dintre femei și bărbați a constituit 13,5 %. Această cifră reprezintă diferența dintre salariul mediu al femeilor și salariul mediu al bărbaților per întreaga economie. În anul 2017, o femeie angajată a pierdut 12.133 lei. Altfel spus, în anul 2017 o femeie angajată în sectoarele unde salariul mediu al bărbaților este mai mare decât salariul mediu al femeilor, o angajată a avut un venit salarial cu 12.133 lei mai mic decât venitul salarial al unui bărbat”, a declarat Natalia Covrig.

Experta susține că diferența salarială crește odată cu mărimea salariului din diferite sectoare:

„În sectoarele unde salariul mediu este de peste 10.000 de lei, diferența dintre salariile femeilor și cele ale bărbaților este de peste 50%.  Femeile foarte rar se regăsesc în poziții de top management. În anumite companii există o politică salarială discriminatorie. În momentul în care angajații nu cunosc care ar fi plafonul salarial, se comit anumite ilegalități”.

Membrele Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare au oferit câteva sugestii pentru îmbunătățirea situației.

„Să fie asigurată plata egală pentru munca egală. În prezent legislația prevede acest principiu, dar nu există o definiție. În lipsa unei definiții, un angajat nu poate să depună o plângere pentru că aceasta nu va putea fi examinată. E nevoie să fie introduse măsuri de asigurare a transparenței în sistemul de salarizare, să fie extinse competențele Consiliului pentru Egalitate, pentru ca membrii acestui consiliu să poată examina cazuri, să poată solicita informații de la angajatori cu privire la salarizare”, a conchis Natalia Covrig.

În anul 2017, diferența de gen în pensii a constituit aproape 3.800 de lei, defavorizate fiind femeile pensionare.