S-a stabilit că suspecţii si-au desfășurat activitatea ilegală mai bine de un an, timp în care au racolat în Italia mai multe tinere din Republica Moldova.

Pentru a ajunge la destinație, cei doi au perfectat din bani proprii actele tinerelor. Astfel, la 14 februarie 2019, suspectul urma să trimită fetele la destinație cu microbuzul de pe ruta Chişinău-Italia, ele fiind aşteptate acolo de complicea bărbatului.

În urma descinderilor la domiciliu, la 13 februarie, poliţiştii l-au reţinut pe suspect. De asemenea, au fost depistate și tinerele care, în dimineaţa zilei de 14 februarie, urmau să fie transportate în Italia. La fel, au fost depistate şi ridicate mai multe documente probatorii de transferuri bănești efectuate din Italia de către complicea suspectului.


La 15 februarie curent, în privința suspectului a fost eliberat mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, iar în privința complicea acestuia urmează a fi desfășurate acțiunile ce se impun în vederea reținerii acesteia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „proxenetism”. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă să facă închisoare de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă investigațiile întru stabilirea tuturor circumstanțelor, a persoanelor implicate în schema infracțională, identificarea altor tinere racolate, dar și în vederea identificării și confiscării banilor și altor bunuri obținute pe cale criminală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!