Anastasia Antoceanu, reporter. Mândra deținătoare a unui telefon cu pietre Swarowski


„Dacă nu greșesc, primul meu telefon a fost o Nokia. Nu-mi mai amintesc modelul, fiindcă nu a stat prea mult pe la mine. Mi s-a întipărit însă în memorie următorul telefon, pe care l-am păstrat timp de mai mulți ani – o Motorola neagră, cu clapetă. Țin minte că adoram acel telefon, mai ales că pe vremea ceea aveam posibilitatea să fac și poze. Ce-i drept, calitate mai proastă n-am văzut. Iar ca să-l fac special, îl încrustasem cu pietre Swarovski. Din păcate, nu mai știu ce am făcut cu el, mai ales că am trecut ulterior la un Samsung cu touch screen”, își amintește Anastasia.  

Irina Harea-Mardari, reporter. Și-a luat telefon pentru a se pregăti de BACIrina era mândra deținătoare a unui Samsung X660. „Era un telefon destul de fain pentru anii 2008-2009. În principiu, a fost o întâmplare că am ajuns să-l am. Cineva anunțase la școala ca îl vinde, iar eu am zis ca îl cumpăr, deși habar n-aveam de unde urma sa iau banii pentru el. Pana la urmă, am convins-o pe mama, spunându-i că am nevoie de el pentru a mă pregăti de BAC. Tertipul a mers, iar telefonul mi-a slujit ani buni”, ne spune Irina.

Mihai Avasiloaie, reporter. A obținut telefonul printr-o înțelegere


Primul telefon al colegului nostru Mihai a fost Nokia 6101. „Era argintiu, din ală care se deschide și când îl puneai la ureche aveai un sentiment „деловой” (n.r. - serios). Telefonul l-am obținut prin 2006 printr-o „înțelegere” cu o rudă, însă pentru următorul telefon am adunat bani mai bine de un an și l-am ales după o minuțioasă analiză comparativă făcută pe site-urile de specialitate. Tot Nokia a fost”, își amintește Mihai.

Capitolina Turculeț, reporter. Înregistra știri la dictafon


Capitolina, cea mai tânără membră a redacției AGORA, avea un Simens A50 drept primul telefon, dezmierdat „o cărămiduță moștenită nu știu de la ce rudă”.

„E viu și acum. Nu am zăbovit mult cu el și am trecut la „ultimul răcnet NOKIA” al anului 2006 (eu l-am obținut în 2008 spre 2009) NOKIA 2610. Înregistram muzică cu voice recorder-ul și ascultam Chatarsis ori nu știu ce soi de trupă. Aveam propria emisiune radio unde prezentam știrile și discutam despre infractori (tot la voice recorder). Important: avea și jocuri. Cameră nu avea, însă avea o galerie cu 2 teme și zeci de poze faine pentru fundal”, ne povestește Capitolina.

Andrei Gagiu, editor video, asistent de emisie. Nokia care a murit brusc


Andrei se lăuda pe vremuri cu o Nokia 3410. „L-am avut între 2002-2005, desigur a avut și jocul snake. A murit brusc, iar după dânsul a fost Nokia 1100”, își amintește Andrei.

Felicia Nedzelschi, editor-adjunct. A moștenit telefonul de la vărul său


Felicia a obținut, prin 2006, un Alcatel. „Nu mai țin minte ce model era, dar căutând pe net aș spune că seamănă cu OT 512. Vărul meu mi l-a transmis când s-a săturat de el, dar pentru mine era o adevărată comoară. Nu prea suna, nu făcea poze, avea câteva melodii polifonice. În scurt timp i-am cântat veșnica pomenire, iar în locul lui a apărut un Siemens A50, ca al Capitolinei, care a slujit cu dedicație până l-am pierdut în troleibuz. Băieții de la școală îl împrumutau ca să se joace la el”. 

Victoria Dumbravă, editor șef. Nokia furată 


Victoria era stăpâna unui Nokia 3210 de culoare albastră. „Era in primul an de facultate, începutul anului 2004. Despărțirea de el a fost tragică. Mi l-au furat in microbuz”, își amintește Victoria.

Irina Ghelbur, director Interakt. Un telefon cât două salarii

„Primul meu telefon a fost luat când m-am angajat la primul job. Era un Samsung cu clapetă, cât 2 salarii de proaspăt angajat. Nu știu ce a fost în capul meu să iau așa scumpete, cred că am vrut să-mi demonstrez mie și celor din jur ceva, dar evident că nu merita. Dacă m-aș întoarce înapoi în timp, cred că m-aș sfătui să nu fiu proastă și să-mi iau un second hand de la Pticikă (n.r. - Piața Universală)”, crede Irina.

Dumitru Ciorici, fondator Agora. Beep pachet-ul


Dumitru avea un Siemens C25, în anii 2002-2005. „Însăși faptul de a avea telefon mobil era ca și cum ai avea mașină azi. Aveau doar 5 colegi în clasă. Și totul funcționa pe beep pachet”, râde Dumitru.

Dar care erau primele telefoanele mobile pe care le-ați avut voi? 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!