Echipa de medici din România a fost condusă de către Vlad Brașoveanu, șef al echipei de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din București, iar doctorii moldoveni au lucrat sub conducerea lui Adrian Hotineanu. 

Pacienta are nouă ani. Ea a fost diagnosticată cu sindromul Budd-Chiari (insuficiență hepatica), o boală rară care afectează ficatul. Șefa Secției Terapie intensivă MCC, dna Vera Dogotari povestește că totul a decurs conform planului stabilit pre-operator. „Fetița s-a aflat timp de 48 de ore s-a la ventilația artificială a plămânilor. La moment, starea ei este relativ satisfăcătoare”, spun doctorii.

Donatorul este un voluntar care dorește să-și păstreze anonimatul.

În prezent, fetița se află în Secția terapie intensivă transplant neuro-hepato-bilio chirurgie. Acum, totul depinde de felul în care v-a reacționa organismul pacientei la noul organ.


În ultimii 30 de ani, în ţara noastră doar trei copiii au fost diagnosticaţi cu sindromul Budd-Chiari. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!