Potrivit sursei, cei care au cerut amânarea ședinței au fost avocații primarului degrevat de Orhei, Ilan Șor. 

„Am depus o cerere la Curtea de Apel Cahul cu rugămintea de a amâna ședința de judecată de astăzi. Clientul meu este candidat la parlamentare, are loc campania electorală, acesta este motivul. Toate actele necesare au fost anexate la cerere. Ședința urma să aibă loc astăzi, la ora 14:00”, a declarat apărătorul lui Șor, Iulian Balan.

Precizăm că ieri responsabilii de la Curtea de Apel Cahul au spus că ora ședinței este o „informație confidențială” și au refuzat să o comunice jurnaliștilor.

Amintim că ultima ședință în dosarul primarului degrevat de Orhei trebuia să aibă loc pe 21 ianuarie. Aceasta a fost amânată pentru că nu era finalizată expertiza financiar-contabilă dispusă de magistrați, la solicitarea avocaților. Potrivit Procuraturii Anticorupție, ședința a fost amânată pentru 20 februarie, iar instanța urma să solicite urgentarea efectuării expertizei financiare.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis magistraților Evghenii Dvurcenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă de la Curtea de Apel Cahul, după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Totuși, magistratul a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare abia după ce va exista o decizie definitivă în acest sens. Astfel, Șor a rămas în libertate, sub control judiciar.