Astfel, patru automobile electrice pentru servicii de shuttle pentru servicii de shuttle al oaspeţilor, dar şi pentru necesităţile operaţionale ale personalului, au ajuns în flota unui hotel din centrul Capitalei. Potrivit piataauto.md, Radisson Blu Chișinău ar fi primul hotel din R. Moldova care antrenează în flota sa automobile 100% electrice.


Două dintre automobilele achiziţionate sunt Mercedes-Benz B-Class B 250.

Vezi și: Premieră în Republica Moldova. O companie și-a înnoit flota de automobile cu 10 mașini 100% electrice

Compania care a livrat cele două B-Class-uri electrice a instalat şi prize electrice specializate în parcarea subterană a hotelului, inclusiv o priză originală Mercedes-Benz, destinată modelelor mărcii, pentru o încărcare super rapidă, şi o altă priză universală, compatibilă cu oricare alte automobile electrice.


Prizele pot fi folosite şi de către oaspeţii hotelului.

Alte două modele achiziţionate de hotel sunt Fiat 500e.


Mai nou, un restaurant din Chișinău a pășit în era livrărilor eco a produselor sale, prin achiziționarea a două mașini electrice. Automobilele sunt de model Renault ZOE şi au o vârstă de câţiva ani, relatează piataauto.md.


Astfel, toate livrările restaurantului vor fi „pur electrice”, cele două electromobile fiind suficiente pentru acoperirea în totalitate a necesităţilor de livrare. Autonomia celor două modele electrice se potriveşte perfect unei asemenea exploatări cu distanţe urbane scurte, cooptate cu multe puncte de destinaţie şi cu perioade ale zilei când acestea vor fi mai puţin solicitate, având astfel posibilitatea de a-şi reîncărca bateriile.


Potrivit sursei citate, restaurantul urmează să monteze cel puţin o priză pentru clienţii care l-ar putea vizita la bordul unui automobil electric.