Potrivit democraților, în cadrul emisiunii s-au făcut numeroase referințe la PDM, iar prin specificul emisiunii s-au comis abateri de la Codul serviciilor media audiovizuale, Codul Electoral, dar și Regulamentul Comisiei Electorale Centrale care reglementează reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă.

În raportul realizat de CA, instituția atestă că la talk-show-ul menționat s-a discutat despre subiecte ca perturbarea întâlnirilor electorale a blocului „ACUM”, cazul aviatorilor eliberați din prizonierat, dar și blocarea unor conturi de Facebook din Republica Moldova. Totodată, în cadrul emisiunii s-au făcut acuzații fără reacția celor vizați.

Vezi și: Opt posturi TV, amendate pentru lipsa imparțialității și a pluralității de opinie

„S-a constatat că Jurnal TV a comis derogări. Trebuie să fie respectate cerințele de asigurare a imparțialității, echilibrului, prin participarea tuturor opiniilor”, se arată în raportul CA.

Astfel, CA a sancționat Jurnal TV cu o amendă de 5.000 de ei, în baza lit. a), al. 6 al articolului 13 din Codul serviciilor media audiovizuale.

De cealaltă parte, postul TV a comunicat CA că emisiunea nu a avut tentă electorală, nu s-a făcut agitație electorală și că invitatul și-a expus puctul de vedere privind câteva subiecte, inclusiv presiunile la care sunt supuși reprezentanții opoziției. De asemena, reprezentanții Jurnal TV spun că apelează cu regularitate la toate forțele politice, pentru ca  acestea să beneficieze de dreptul la replică, iar acea emisiune nu a făcut excepție.

Tot astăzi, CA a amendat opt posturi TV pentru încălcări în ceea ce privește asigurarea imparțialității și a echilibrului prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziție, în contextul campaniei electorale.