Într-un alt incident, înregistrat în orașul Sângera, mun. Chișinău, alte două procese verbale pentru huliganism nu prea grav au fost întocmite pe numele a altor doi cetățeni, fiindu-le aplicată aceeași amendă.

Alți doi cetățeni s-au ales cu câte un proces verbal în orășelul Codru din mun. Chișinău, pentru aceeași constravenție. Unuia dintre ei însă i-a fost aplicată o amendă de 1000 de lei.

AGORA precizează că cele trei localități se află în componenta circumscripției nr. 33, acoo unde candidează copreședintele blocului electoral „ACUM”, Andrei Năstase.

Anterior, Platforma „DA” a denunțat perturbarea „impertinentă și agresivă” a întrevederilor electorale ale lui Andrei Năstase cu cetățenii din circumscripție.

DIn partea partidului de guvernare, în această circumcripție candidează democratul Constantin Țuțu.

„Poliția solicită repetat concurenților electorali, cât și simpatizanților acestora, cetăţenilor prezenți la orice întrunire, în caz de careva încălcări electorale sau de alt gen, să facă imediat sesizare și să prezinte probele pe care le dețin, să sprijine autoritățile în investigarea și sancționarea celor care încalcă legea.

În multe situații de acest gen, Poliția s-a autosesizat dupa articole apărute în mass media, a făcut investigația fără să aibă colaborarea presupuselor victime, ceea ce a îngreunat procesul de anchetare a unora dintre cazuri”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

„În acest context, venim cu un apel către concurenții electorali, precum și susținătorilor acestora, să manifeste un comportament responsabil în cadrul întrunirilor electorale, să se abțină de la provocări și să nu încalce legea.

Avem sesizări privind diverse încălcări practic de la fiecare partid, am aplicat sancțiuni reprezentanților direcți sau indirecți de la aproape toate partidele care desfășoară activități electorale.

Dar au fost și multe sesizari sau prezentări în mass media a unor presupuse cazuri de încălcări care s-au dovedit false și în procesul de investigație ele nu au mai fost susținute nici măcar de cei care le-au reclamat.

De asemenea, cerem din nou concurenților electorali să ne informeze din timp în privința evenimentelor electorale publice, astfel încât să putem desfășura efective de polițiști care să vegheze la bună lor desfășurare și evitarea oricăror incidente.

În acest sens, la nivelul national, Politia a luat încă de zilele trecute decizia de a spori efectivele de polițiști care asigură bună desfășurare a evenimentelor electorale publice”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!