A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și ne-am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânge și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase. Am făcut tratament, și a ajutat la coborârea nivelului acestor metalele grele în sânge. După o perioadă, testele recente au arătat iarăși o creștere. Medicii cu care am discutat spun că această acumulare nu poate fi explicată în mod natural, deci nu se poate întâmpla fără o intervenție dinafară. Sunt niște suspiciuni, dar sunt niște lucruri pe care trebuie să le luăm în serios, în contextul atacurilor și atitudinii pe care o are această guvernare în raport cu cei care le pun în pericol guvernarea de mai departe”, a declarat Maia Sandu.


PDM: Acuzațiile devin tot mai fantastice

Pentru că opozanții guvernării au acuzat puterea de aceste acțiuni, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari. Potrivit lui, declarațiile trebuie privite în context electoral.

Au rămas câteva zile până la scrutinul electoral. În mod evident, aceste decalarații trebuie privite în context electoral. Sunt sigur că sunt nefondate. Cunosc regimul juridic al acestor elemente. Nu e atât de simplu. Nu poate fi cumpărat într-o farmacie sau într-un magazin. E un element asupra căruia există un regim foarte clar. Nu știu dacă sunt experți în R. Moldova care ar putea determina din start, foarte repede, ce a fost folosit și cum a fost folosit. Pentru asta trebuie laboratoare specializate. Noi am văzut situații în care serviciile de inteligență ale unor state care folosesc, dar care au laboratoare timp de zeci ani care lucrează în acest domeniu. De aceea, sunt stranii aceste acuzații care vin tot mai des în ultimele zile și care-s tot mai fantastice. Probabil vorbim de lipsa unor concepte și proiecte care să fie puse în aplicare și să fie atractive și palpabile pentru alegători, și atunci se vine iarăși cu o oarecare victimizare care să atragă atenția asupra sa. Alte comentarii cam nu se merită. Cu regret, campania electorală din R. Moldova a depășit uneori bunul simț și bunele practici care au existat anterior”, a spus Gamurari.

Citește și: Șase cetățeni, amendați pentru huliganism după ce au perturbat întruniri electorale ale lui Andrei Năstase

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!