Pacientul a fost supus unei prime intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru a-i fi salvată viață, iar ulterior medicii au elaborat designul protezei din titan. Aceasta prevedea orificii pentru spijinirea mușchilor faciali și conținutului orbitei, iar medicii chirurgi au efectuat operația de reconstrucție.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată în prima jumătate a anului 2018, de către chirurgul oro-maxilo-facial, Ilie Suharschi, neoruchirurgul Dorin Bolduma, șeful Sceției Oftalmologie, Rodica Șevciuc, șeful Secției Oro-maxilo-facială, Mihai Cebotari și doi medici rezidenți.

„Bărbatul a avut o evoluție post-operatorie fără complicații, la aproximativ 12 luni postoperator implantul fiind integrat perfect în organism, fără vreun semn de respingere”, notează instituția într-un comunicat de presă.

Costul intervenției chirurgicale efectuate și serviciilor medicale aferente au fost acoperite de către Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Amintim că recent și medicii de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au anunțat despre succesul unei premiere medicale locale - transplant hepatic la copil.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!