Adevărul din spatele tonului belicos al Rusiei. Care ar fi stadiul înzestării reale a armatei (VIDEO)

Adevărul din spatele tonului belicos al Rusiei. Care ar fi stadiul înzestării reale a armatei (VIDEO)

Rusia lui Vladimir Putin ameninţă Occidentul și are ca prioritate modernizarea armatei, dar nu are prea multe elemente care să îl susţină. Tonul dur se pierde, de fapt, în vorbe goale. Liderul de la Kremlin s-a lăudat cu noi capabilități, despre care spune că vor fi și utilizate, în cazul în care situația o va impune. Un mesaj cu trimitere directă la Statele Unite și la alianța NATO. Rusia a dezvoltat într-adevăr câteva prototipuri de succes în domeniul militar. Adică cele cu care defilează prin Piața Roșie. Dar de aici până la a le produce în serie e cale lungă. Și e nevoie de bani. Mulți și greu de identificat, scrie digi24.ro.

Înainte de tensiunile din 2014, după anexarea Crimeei, Rusia se mândrea cu construcţia a trei fregate de ultima generaţie destinate flotei Mării Negre. După sancţiuni, nu au mai avut acces la tehnologiile de propulsare şi Rusia a ajuns în situaţia ruşinoasă de a vinde cele trei nave, fără motoare, Indiei, pentru că rugineau de vreo trei ani într-un şantier de la Marea Baltică.

https://www.digi24.ro/embed/stiri/externe/rusia/adevarul-din-spatele-tonului-belicos-al-rusiei-care-este-stadiul-inzestarii-reale-a-armatei-1086584?video=0&width=570&height=320

Publicitate

Problema nu e una singulară, e întâlnită și atunci când vine vorba de alte înzestrări ale armatei. Și, ce e cel mai important, nu are legătură numai cu sancțiunile Occidentului, după cum arată Reuters. Diplomații occidentali și experții militari susțin că Vladimir Putin tot încearcă să proiecteze acasă și în străinătate ideea că Rusia este o superputere militară, când, de fapt, dezvoltarea de echipamente este mult mai lentă chiar decât cea din China.

Ce le lipsește fabricilor de armament

În discursul despre starea națiunii, liderul de la Kremlin nu a amintit de cele trei fregate vândute Indiei, dar s-a lăudat că flota navală se va îmbogăți cu șapte noi submarine și încă 16 nave militare până în 2027. Cheltuielile militare au crescut, într-adevăr, de când Putin este președinte. Dar fabricilor de armament le lipsesc echipamentele noi, experţii, iar resursele financiare sunt insuficiente pentru a reface forţa militară a vechii URSS.

În zilele noastre, chiar dacă există excepții - precum sistemul de rachete S-400 sau noile sisteme hipersonice - forța militară a Rusiei, fie ea aeriană sau maritimă, are probleme de dotare. Unul dintre avioanele de luptă, considerat nou, s-a înălțat pe cer încă de acum 9 ani, iar un tanc de ultimă generație și-a făcut debutul la parada militară în urmă cu 4 ani.

Însă înzestarea cu noile tehnici este prea lentă, notează digi24.ro.

Programul prin care rușii caută să-și crească flota de fregate se mișcă și el în pași de melc. Moscova speră să mai adauge încă 14 nave, dar pentru 12 dintre ele nu are încă motoare.

Moscova plănuiește în următorii ani și producția a 150 de noi avioane - model Suhoi 57. Numai unul ar putea fi gata anul acesta, apoi încă o serie de 14 unități.

În privința noilor tancuri, de asemenea, Putin se lăuda în 2016 că va achiziționa 2.300 din seria Armata. Au fost testate mai multe prototipuri, iar anul acesta ar putea ajunge doar primele 12, dintr-un total de 100.

Ambiții mai mari decât resursele

Experții subliniază că ambițiile Moscovei sunt mult mai mari decât resursele financiare de care dispune.Citește mai departe pe digi24.ro.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal