Este vorba aparent despre o manevră de depășire soldată cu accident. „Șoferul nu a adaptat viteza la condițiile meteo nefavorabile, cu un carosabil umed și alunecos. Nici o persoană nu a fost rănită. Poliția efectuează investigații și urmează să comunice public concluziile”, scrie în comunicatul prezidențial.

Șeful statului a scris pe Facebook că se află în siguranță.

„De data aceasta nu a fost lovită mașina în care mă aflam, însă a avut de suferit mașina băieților din pază. Rog toți colegii, prietenii, susținătorii să se abțină de la orice speculații pe seama acestui accident. Știu că în ajun de alegeri pot apărea diferite teorii și scenarii, dar să lăsăm acest caz pe seama coincidențelor nefericite, care se mai întîmplă în viață, chiar dacă mai frecvent decît ne-am dori. Sunt bine, sunt la întâlniri cu cetățenii, mergem cu încredere înainte”, a scris Dodon.

Amintim că pe 9 septembrie 2018, cortegiul prezidențial a fost implicat într-un accident rutier pe traseul Strășeni - Călărași. Șeful statului se afla în vehiculul lovit lateral de un camion. Împreună cu el în mașină se aflau mama sa și unul dintre cei trei fii. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!