Vă prezentăm mai jos câteva secvențe din reportajul Prime. La începutul acestei săptămâni, și Agora a mers la Grozești pentru a vedea opinia sătenilor cu privire la candidatura lui Plahotniuc. Pancartele și panourile acestuia erau plasate aproape peste tot: de la magazinul de lângă școală până la baruri. 

Reportajul Prime este filmat la casa părintească din Grozești, iar practic întreaga acțiune de desfășoară la masa întinsă. La filmarea din casa familiei Plahotniuc au fost implicate și numele „grele” din compania media: editorul Prime TV, Anca Butnariuc, și producătorul general GMG, Andrei Cojocaru.

În timp ce sunt filmați cum iau masa, sora liderului PD, Tatiana Plahotniuc, povestește că ea trebuia să-i facă tort Napoleon fratelui său, în copilărie, iar politicianul s-a lăudat că-i făcea temele la matematică.

„Noi am fost două partide: eu, Serghei, Tanea, iar a doua - Andrei, Vera, Lena. Mamă, ții minte când dădeai la toți să prășească grădina, eu mă duceam în primele zile și o prășeam toată. Tanea - așa agale. Oleacă azi, oleacă mâine. Serghei nu făcea nimic nouă zile și în a zecea termina totul. Așa e și caracterul nostru. Eu făceam înainte de toți și tata spunea că umblu brambura”, spune democratul.

Liderul democraților este descris drept harnic în reportaj, iar drept dovadă se povestește o amintire din copilărie despre...haragi cărați la 3 ani.

„Eu mergeam prin vie cu haragul după mine”, povestește Plahotniuc. Mama sa, Zinaida, mai spune că „munca îndreaptă omul”.

„Eu tot timpul îi ziceam, și tat-su la fel, că politica nu e bună treabă. E grea”, spune Zinaida Plahotniuc.

„Tata spunea că nu vrea el să sufere, că lumea n-o să-l înțeleagă”, completează sora lui Tamara.Amintim că Vlad Plahotniuc candidează pe circumscripția nr. 17, Nisporeni. Pe această circumscripție au fost înregistrați cinci candidați. Pe lâgnă liderul PD candidează Pavel Artamonov (PSRM), Ion Terguță (blocul ACUM), Mihail Ciorici (PCRM) și Iurii Cărbune (candidat independent).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!