Iluminatul a fost inaugurat ieri seara, în prezența oficialilor de la Primărie. Edilul interimar, Ruslan Codreanu, a spus că municipalitatea a ales să ilumineze această zonă, dat fiind faptul că este una aglomerată, cu trafic sporit, unde frecvent sunt înregistrate accidente rutiere.


Prin modernizarea instalațiilor de iluminat pe cele două artere, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic, se arată într-un comunicat emis de Primărie. 

În prezent se desfășoară lucrări de modernizare a iluminatului public pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică – bd. Dacia, Calea Moșilor, bd. Moscova și str. Kiev.  

Pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă, str. Alba – Iulia și Parcul Valea Trandafirilor au fost deja executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 5,2 de milioane de lei din cei 14 milioane de lei prevăzuți în buget în acest scop. 

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public și pe străzile Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.