„Confirm că eu, copiii, soția și tatăl soției am fost supuși unui atac bine organizat: am fost otrăviți cu un mix de metale toxice, inclusiv mercurul. Mercurul este o substanță non-radioactivă, dar este cea mai toxică de pe planeta noastră. Totul a început în timpul campaniei prezidențiale din 2016 și a protestelor din 2016 și 2017, când simțeam stări continue de oboseală, amețeala, dureri de cap… Credeam că sunt stări normale în urma evenimentelor stresante în care eram implicat, însă și ceilalți membri ai familiei mele - soția și cei trei copii - aveau simptome asemănătoare. Am fost la mai multe consultații. Medicii nu înțelegeau ce se întâmplă. Timp de jumătate de an, am făcut zeci de analize. Până la urmă am ajuns să fac și testele pentru depistarea metalelor grele în organism. Când am primit rezultatele, am trăit un șoc profund, pot spune șocul vieții mele: am aflat că suntem cu toții intoxicați cu mercur și alte metale stranii, iar cel mai dureros lucru a fost că nivelul mercurului în sângele soției, copilașilor mei și tatălui soției era mărit de 3-5 ori, iar al meu de 8 ori”, a scris Alexandru Machedon pe Facebook, postând și rezultatele analizelor.

 

Acesta a spus că a dat aceleași analize la Centrul Diagnostic German din Chișinău, ulterior în Ucraina și Germania. „De fiecare dată medicii ne spuneau că există o cantitate mărită de metale grele cu proveniență inexplicabilă și nenaturală. Acest fapt demonstrează că cineva intenționat a încercat să ne otrăvească, să ne distrugă. Aceste metale toxice își fac efectul în timp, acționează asupra sistemului nervos și a mai multor organe; ele sunt greu de depistat, doar cu ajutorul analizelor speciale. Prin aceste metode mafiote, au încercat să mă omoare nu doar pe mine, ci și pe cei mai apropiați oameni, au încercat să asasineze toată familia mea. Am mers la Bruxelles și la mai multe ambasade unde am informat diplomații europeni și americani despre un asemenea precedent de neacceptat de a intimida persoanele ce luptă pentru un viitor luminos în Moldova”, a mai menționat Alexandru Machedon.

Amintim că, după ce Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că suspectează că au fost otrăviți cu mercur, Partidul Democrat a declarat că „acuzațiile devin tot mai fantastice” și că acestea trebuie privite în context electoral.