INP precizează că se circulă în codiții de iarnă, iar vremea rămâine instabilă, astfel Inspectoratul Național de Patrulare reamintește și recomandă tuturor participanților la traficul rutier să respecte următoarele reguli:

- informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo prognozate pentru următoarele ore; 
- respectați indicațiile inspectorilor de patrulare; 
- șoferii începători evitați pe cât posibil conducerea autovehiculului în această perioadă, experiența fiind redusă și riscul implicării în evenimente rutiere este mai mare.

De asemenea, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire şi desfăşurarea în condiţii optime a circulației rutiere. În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuaţi deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

La moment, în jur de 200 de inspectori de patrulare activează în regim sporit pe traseele naționale întrupentru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto care se află în dificultate.