În cadrul vizitei reprezentanții  au discutat cu șeful Penitenciarului și cu Veaceslav Platon. Discuția cu Platon a avut loc față în față, în celula în care este deținut.

„În cadrul discuției, Veaceslav Platon nu a invocat probleme de sănătate sau alte probleme legate de situația de privare de libertate în  care se află la moment. În același timp, Platon a menționat  că dorește să-i fie asigurat dreptul de vot în cadrul scrutinului parlamentar pe 24 februarie 2019”, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim că unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, afirma că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat ieri, în penitenciar. 

Totodată, săptămâna aceasta în unele surse media au apărut informaţii precum că un deținut al penitenciarului 13, Alexandru Sârghi, ar fi primit propunerea să-l omoare pe colegul său de celulă, Veaceslav Platon, în schimbul libertății.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!