„Noi nu participăm la alegerile moldovenești. Da, noi avem cetățeni care au cetățenie moldovenească și au dreptul să aleagă deputații în Parlamentul moldovean. De aceea noi am avut o atitudine respectuoasă față de autoritățile moldovenești, de a nu îi împiedica pe acești oamenii să-și exercite dreptul la vot. În ceea ce privește acuzațiile unor partide cu privire la tentativa de falsificare a alegerilor, afirmăm că autoritățile de la Tiraspol nu au nicio legătură cu asta”, a spus Antiufieva.

Amintim că mai multe autocare și microbuze pline cu oameni ar fi fost aduse la Șoldănești pentru ca alegătorii din regiunea transnistreană să poate să voteze.  O situație similară a fost observată în orașul Căușeni. Totodată, microbuze pline cu alegători însoțiți de reprezentanți PDM au fost surprinși și în raionul Rezina. Haos a fost și la secția de votare din localitatea Doroțcaia, raionul Dubăsari, acolo unde mai mulți alegători au fost aduși organizat la vot. 

Procesul a fost comentat și de blocul „ACUM”. „Oameni din Transnistria sunt aduși în circumscripții din nordul țării și Chișinău pentru 20-40 de dolari. Nimeni nu vine să intervină în această procedură. Facem un apel către Consiliul UE, SUA și România, să evalueze situația cât mai repede și să ia măsuri”, a spus Năstase.