În numeroasele întâlniri avute cu oamenii am stabilit că PDM va continua proiectele sociale începute și va iniția altele noi.  Este devreme să discutăm despre formula politica în care noi vom realiza acest lucru. Fiecare mandat primit de PDM, mandat nou în acest Parlament, el va lucra pentru cetățeni, pentru a face viața oamenilor mai bună. Indiferent de diferențele doctrinale dintre partidele care vor fi în Parlament, politicienii trebuie să aibă un singur scop – să facă viața cetățenilor mai bună. Nu suntem supărați pe nimeni, nu avem politicieni cu care nu vrem să discutăm. Nu vom pune condiții, dar nu vom accepta nici condiționalități. Noi vrem să lucrăm pentru țară”, a declarat Vlad Plahotniuc în cadrul unei conferințe de presă.

O cuvântare a ținut și premierul Filip. „S-a dovedit că astăzi procesul a fost liber, transparent și democratic, am avut parte de interes sporit din partea observatorilor, am vorbit cu ei și vreau să le mulțumesc. Chiar dacă unii din opoziție au încercat să ducă în eroare observatorii cu declarații isterice, eu cred că prezența masivă a observatorilor au demonstrat că totul a fost transparent. Desigur că au fost și nereguli, dar ele nu pot influența rezultatul votului”, a punctat Filip.

Iar președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mulțumit celor care au participat la referendumul republican consultativ. „Noi am condamnat deja, dar reiterez că condamnăm atitudinea și comportamentul unor concurenți politici, nemijlocit Maia Sandu și acel ONG care a speculat și a pus presiune pe cetățeni să nu participe la referendum. Nu am prea auzit de incidente în diasporă. Ceea ce denotă că autoritățile s-au pregătit și am depășit acele dificultăți care au fost în 2016. Mulțumesc echipei PDM, care a avut cea mai frumoasă și cea mai activă campanie, cu trandafiri, cu marș frumos de Dragobete”, a declarat Candu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!