La Edineț, în față ies Nicolae Melnic de la PSRM și Oleg Sârbu de la PD, actual deputat. Voturile încă se numără, iar cei doi își schimbă locurile, ocupând constant primele 2 poziții.

Firmele lui Oleg Sârbu care activează la Edineț au câștigat, în ultimii 3-4 ani, sute de licitații de livrare a produselor alimentare către primăriile satelor din raioanele de nord - Edineț, Briceni, Râșcani, Dondușeni etc. Asociația ADEPT a realizat un top al funcționarilor care dețin cele mai mari terenuri agricole. Lider în clasament este deputatul Sârbu, care este proprietar a peste 300 de ha de terenuri

La Râșcani-Drochia învingător iese Iurie Urzică, cel puțin deocamdată. El a condus în ultimii 22 de ani fabrica „Avicola” din regiune. Firma sa a câștigat, în perioada 2011-2013, 17 licitații publice pentru livrarea produselor alimentare și a ouălor de găină, în valoare totală de aproximativ 1,5 milioane de lei. Cele mai mari trei contracte, de peste 250 mii de lei fiecarem au fost semnate cu Spitalul Raional din Râșcani.

Urzică a schimbat, în ultimii 10 ani, 4 partide.

La Florești apare câștigător Eugeniu Nichiforciuc, de asemenea un democrat. Firmele sale au început să câștige licitații la stat încă „din fașă”, la doar 3 luni de la creare. Eugeniu Nichiforciuc, fost membru al Partidului Comuniştilor a părăsit formaţiunea în 2010, după ce PCRM a pierdut puterea pe care a deţinut-o timp de opt ani. Deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc a fost surprins cu 6 telefoane mobile, de diferite modele, la o ședință a Parlamentului din 2016.Amintim că la alegerile prezidențiale, raioanele de nord ale țării au votat masiv pentru Igor Dodon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!