„RM încotro va merge după alegeri - spre UE sau spre Rusia, căci după actualele alegeri parlamentare, Republica Moldova se află exact în aceeași situație, în care se afla și în anii 2015-2016. Atunci, în 2016, Partidul Liberal, ca o formațiune responsabilă, și-a asumat direcția europeană și componentele guvernării, cu toate metehnele acesteia, evitând astfel o guvernare pro-rusă. Tocmai de aceea, vorba lui Caragiale, vreau să știu și eu: dar voi, cei din ACUM, care ne-ați numit atunci „trădători” și datorită acestei minciuni ați ajuns astăzi în Parlament, ce veți face într-o situație similară? ACUM cu cine va merge la guvernare - cu socialiștii lui Dodon, omul Kremlinului, sau cu PDM-ul lui Plahotniuc, căci nu există altă alternativă, decât alegerile anticipate, de care sunt sigur că vă temeți. Dovadă este renunțarea precipitată la proteste și promisiunea unei oarecare „anchete”, adică „apă de ploaie” și vorbe în vânt”, a scris Mihai Ghimpu.

Liberalul a mai menționat că așteaptă cu nerăbdare decizia blocului ACUM. „E una s-o faci pe marele patriot și apărător, strigând în stradă și învinuind pe cineva de trădare și alta e să poți să-ți asumi soarta cetățenilor, uneori chiar în propriul detriment, într-o conjunctură extrem de complicată și fără alternativă. Anume în astfel de momente se vede patriotismul adevărat, nu cel de fațadă, după cum tot în astfel de momente se vede și apărătorul căror interese ești. Anume ACUM se va vedea dacă de la omul protestelor ați trecut la faza omului de stat, asumându-vă cu mult curaj și maximum de responsabilitate decizii complicate în favoarea celor care v-au încredințat dreptul de a lua decizii în numele lor”, a continuat liberalul.

Vezi și: PDM + PSRM sau ACUM + PDM? Posibile scenarii de alianță în viitorul Parlament (GRAFIC)

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, liberalii au obținut doar 1,25% din numărul total de voturi exprimate, un rezultat mult sub pragul electoral de 6% care le-ar fi permis să ajungă în următorul Parlament. Mai mult, candidații PL nu au câștigat pe nicio circumscripție uninominală din totalul de 51.

Amintim că toți candidații blocului ACUM au semnat, cu doar două zile înainte de alegeri, un angajament public prin care declară că, după alegerile parlamentare din 24 februarie curent, nu vor face niciun fel de coaliție cu Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat sau Partidul Șor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!