Ghimpu se declară „turmentat” de rezultatele alegerilor, iar blocul ACUM ar fi luat voturi pe seama liberalilor

Ghimpu se declară „turmentat” de rezultatele alegerilor, iar blocul ACUM ar fi luat voturi pe seama liberalilor

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se declară „turmentat” de rezultatele alegerilor. Într-o postare pe Facebook, acesta a mai scris că blocul ACUM a ajuns în Parlament după ce a mințit că liberalii ar fi trădători. Ghimpu a mai menționat că așteaptă cu nerăbdare să vadă pe ce cale o va apuca Republica Moldova.

„RM încotro va merge după alegeri - spre UE sau spre Rusia, căci după actualele alegeri parlamentare, Republica Moldova se află exact în aceeași situație, în care se afla și în anii 2015-2016. Atunci, în 2016, Partidul Liberal, ca o formațiune responsabilă, și-a asumat direcția europeană și componentele guvernării, cu toate metehnele acesteia, evitând astfel o guvernare pro-rusă. Tocmai de aceea, vorba lui Caragiale, vreau să știu și eu: dar voi, cei din ACUM, care ne-ați numit atunci „trădători” și datorită acestei minciuni ați ajuns astăzi în Parlament, ce veți face într-o situație similară? ACUM cu cine va merge la guvernare - cu socialiștii lui Dodon, omul Kremlinului, sau cu PDM-ul lui Plahotniuc, căci nu există altă alternativă, decât alegerile anticipate, de care sunt sigur că vă temeți. Dovadă este renunțarea precipitată la proteste și promisiunea unei oarecare „anchete”, adică „apă de ploaie” și vorbe în vânt”, a scris Mihai Ghimpu.

Liberalul a mai menționat că așteaptă cu nerăbdare decizia blocului ACUM. „E una s-o faci pe marele patriot și apărător, strigând în stradă și învinuind pe cineva de trădare și alta e să poți să-ți asumi soarta cetățenilor, uneori chiar în propriul detriment, într-o conjunctură extrem de complicată și fără alternativă. Anume în astfel de momente se vede patriotismul adevărat, nu cel de fațadă, după cum tot în astfel de momente se vede și apărătorul căror interese ești. Anume ACUM se va vedea dacă de la omul protestelor ați trecut la faza omului de stat, asumându-vă cu mult curaj și maximum de responsabilitate decizii complicate în favoarea celor care v-au încredințat dreptul de a lua decizii în numele lor”, a continuat liberalul.

Publicitate

Vezi și: PDM + PSRM sau ACUM + PDM? Posibile scenarii de alianță în viitorul Parlament (GRAFIC)

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, liberalii au obținut doar 1,25% din numărul total de voturi exprimate, un rezultat mult sub pragul electoral de 6% care le-ar fi permis să ajungă în următorul Parlament. Mai mult, candidații PL nu au câștigat pe nicio circumscripție uninominală din totalul de 51.

Amintim că toți candidații blocului ACUM au semnat, cu doar două zile înainte de alegeri, un angajament public prin care declară că, după alegerile parlamentare din 24 februarie curent, nu vor face niciun fel de coaliție cu Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat sau Partidul Șor.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal