Cele mai multe mandate au fost luate de PSRM. Socialiștii vor ocupa 35 de locuri în Parlament. Candidații lor au câștigat, detașat pe alocuri, în zona de nord și sud a țării. În componența posibilei fracțiuni se regăsesc 6 femei și 29 de bărbați.

Partidul Democrat este al doilea la număr pe criteriu de mandate. Democrații vor avea în Legislativ 30 de deputați. Pe circumscripții uninominale PDM are 17 victorii, iar restul 13 oameni acced în Parlament de pe lista națională. Democrații merg în Legislativ cu 8 femei și 22 de bărbați. 


Blocul ACUM accede în Parlament cu 26 de deputați. Aceștia au obținut câștig pe 12 circumscripții uninominale, dominând în capitală și centrul țării. Celelalte 14 persoane merg în Legislativ de pe lista națională. ACUM are în componență 8 femei și 18 bărbați.


Cei mai puțini deputați în noua legislatură îi va avea Partidul Șor. În circumscripțiile uninominale aceștia au obținut 2 mandate, iar pe listă națională 5. Partidul Șor accede în Parlament cu 3 femei și 4 bărbați.

Parlamentul moldovenesc va avea și trei candidați independenți: Alexandr Oleinic (Circumscripția nr. 47 ), Viorel Melnic (Circumscripția nr. 48) și Ion Groza (Circumscripția nr. 43).Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!