„Am avut un audit financiar asupra rapoartelor financiare ale comunei Durlești. Doamna primar și doamna contabil, am văzut o iresponsabilitate față de aceste rapoarte. Dvs ați semnat rapoarte financiare, ați venit cu ele în fața cetățenilor, iar faptul că auditul prezintă contrariul înseamnă că aceste rapoarte nu oferă o imagine corectă. Sunt denaturări și ele sunt semnificative, a declarat Violeta Andrieș”, membru al Curții de Conturi.

În replică, primarul de Durlești, Elenora Șaran a declarat că de fapt la mijloc ar fi o neînțelegere.

„Cheltuielile de reparație curentă nu au fost formate inițial din o singură sumă: au fost reparate grupurile sanitare mai întâi. Nu este un plafon, nu este bine identificat care reparații s-ar atârna la cheltuieli capitale sau la cheltuieli curente”, a declarat Eleonora Șaran. Și alți membri ai Curții de Conturi au avut nelămuriri la rapoartele financiare prezentate de autoritățile locale de la Durlești:

„Cum s-a întâmplat că nu ați contabilizat jumătate de milion de lei în ceea ce ține de stocurile materiale? Noi vorbim despre bani publici și de permanent lipsă a acestora”, a întrebat Tatiana Cunețchi.

Eleonora Șaran susține că banii ar fi fost valorificați pentru gestionarea deșeurilor din localitate:

„Am cumpărat pubele din contul aparatului primarului. Noi avem la întreținere Regia Autosalubritate Durlești. Ei au prestat servicii, și la ședința Consiliului s-a decis transmiterea acestor surse cătrei ei”, a declarat primarul localității Durlești.   Durlești este cea mai mare suburbie a capitalei. Aici locuiesc aproximativ 17600 de persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!