Singurul ministru care a candidat la alegeri și a dat ochii cu jurnaliștii este cel de la Agricultură, Nicolae Ciubuc, care a învins în circumscripția nr. 15, Călărași. „Mă simt satisfăcut. Mergem în Parlament desigur”, a spus acesta, adăugând că a câștigat, pentru că „a fost cel mai bun”.

Am încercat să-l întrebăm și pe directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula, de ce crede că a pierdut în circumscripția nr. 37, Răzeni. „Nu comentez acest subiect”, a spus însă acesta.

Restul membrilor Guvernului care și-au încercat norocul la alegerile parlamentare au fugit de presă, alegând intrarea din spate. Este vorba de șeful de la Interne, Alexandru Jizdan, care a câștigat în circumscripția nr. 24, Anenii Noi. Dar și despre ministrul Educației, Monica Babuc, care a pierdut în circumscripția nr. 22, Ialoveni, dar care urmează să intre în Parlament, figurând și pe lista candidaților PDM în circumscripția națională. Acestora li se alătură ministrul Economiei, Chiril Gaburici, care s-a plasat pe locul trei în circumscripția nr. 31 din Chișinău (Ciocana, Râșcani), dar și șefa de la Sănătate, Silvia Radu, care s-ar putea să nu acceadă în Legislativ, fiind a 20-a pe lista democraților. Totuși, după ședință, Silvia Radu a ieșit la declarații

A evitat, ca de obicei, jurnaliștii și premierul Pavel Filip, care a câștigat în circumscripția nr. 20, Strășeni. În debutul ședinței, acesta a menționat că mai este de muncă până la numirea unui nou Guvern. „Până la confirmarea legalității alegerilor și până la confirmarea mandatelor noilor deputați, Guvernul este funcțional și are depline puteri. Ulterior, după validare, până la formarea unui nou Executiv, vom avea un Guvern în exercițiu, deci, cu puteri limitate. Muncim în continuare, avem încă multe lucruri de făcut,  nu este cea mai ușoară perioadă. Așa că nu avem timp de odihnă”, a declarat Pavel Filip.

Iar vicepremierul Cristina Lesnic, care, la fel, se regăsește pe lista PDM, dar riscă să nu ajungă în Parlament, nu a venit la ședință.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!