„Azi, acuzarea a solicitat pentru Gheorghe Petic pedeapsa cu închisoare pe termen de patru ani, amendă de 650 de unități convenționale și 65.000 de lei pentru prejudicii cauzate statului! La 5 martie va fi spus ultimul cuvânt și pronunțată sentința. Sper, deși fără certitudine, că va fi pronunțată sentința de achitare”, a scris Istrate.

În campania electorală, Petic a reușit să primească certificatul de integritate și a fost inclus pe lista de partid a blocului „ACUM”. 

Amintim că Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei „DA”, este suspectat de un viol pe care l-ar fi comis asupra unei femei din Ungheni. Acesta a fost reținut la data de 12 octombrie 2018.

Atât Petic, cât și liderii Platformei „DA” afirmă că este vorba de un dosar politic la comanda conducerii Ministerului Afacerilor Interne, întrucât acesta ar fi demascat o schemă de contrabandă de țigări la frontiera R. Moldova cu România, în care afirmă că este implicată conducerea Ministerului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!