„Noi am dăruit Chișinăului blocului ACUM. Am făcut acest lucru intenționat. Noi l-am pus pe tavă. Se știe foarte bine situația în Chișinău, situația socialiștilor. Ridicați rezultatele alegerilor prezidențiale, parlamentare din 2014, și o să vedeți că majoritatea circumscripțiilor trebuiau a fi câștigate de socialiști. Ceea ce am făcut noi, am intrat în această competiție pentru a scădea șansele PSRM și în același timp, vreți sau nu, pentru a spori șansele blocului ACUM de a lua un număr mai mare de deputați. Concurenții blocului ACUM nu au întreținut o concurență adevărată. Candidații PDM și PSRM candidează pentru unul și același alegător. Noi am știut că n-o să luăm un număr suficient de voturi pentru a câștiga. Scorul câștigat de PDM în Chișinău este mai mare decât cel tradițional. Datorită calității oamenilor din PDM, am obținut un rezultat foarte bun pe circumscripții. Este tabloul care pe noi ne aranjează, e ceea la ce ne-am așteptat”, a declarat Vladimir Cebotari.

„Trebuie să-i dau o bere lui Vlad după emisiune”, a glumit Octavian Țîcu. „Prima dată aud când te înscrii într-un concurs și să vrei să dai meritul adversarului. A fost o campanie murdară, iar PDM găsește o scuză pentru înfrângere. Asta e ridicol. Victoria voastră din circumscripții se datorează primarilor servili regimului. Eu personal am prins patru primari care stăteau în fața secțiilor de votare. În ziua alegerilor nicăieri în lume nu există așa experiență, să putem folosi resurse administrative atât de extins”, a adăugat acesta.

Printre candidații PDM în cele 11 circumscripții din Chișinău se numără șeful de la Economie, Chiril Gaburici, fostul deputat Constantin Țuțu, pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur, sau primărița comunei Budești, Nina Costiuc. Niciunul nu a reușit însă să învingă. În șase circumscripții au câștigat candidații blocului ACUM, iar în alte cinci – socialiștii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!