La dialog a fost chemat directorul Penitenciarului nr. 13, Igor Pîntea și avocații omului de afaceri.

Întîlnirea urma să aibă loc astăzi, însă directorul penitenciarului nu a acceptat să se întîlnească cu apărătorii lui Veaceslav Platon, motivînd că nu le-a îngrădit accesul la clientul lor și că nu le poate oferi un regim preferențial pentru vizite în raport cu alți avocați.

Pîntea a dat asigurări că luni îl va contacta pe Ombudsman pentru a reveni la problema privind accesul avocaților în Penitenciarul nr. 13.

Avocatul poporului a constatat că Platon este nevătămat, însă omul de afaceri a spus că dorește să se întîlnească cu apărătorii lui, că are nevoie de consultația unui medic stomatolog și de ziare.

Amintim că pe 23 februarie reprezentanții Oficiului Avocatul Poporului au efectuat o vizită inopinată la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, în contextul informațiilor apărute în presă privind un presupus atac armat împotriva lui Veacelsav Platon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!