Pentru prima dată, versiunea separării a fost exprimată de către candidatul ACUM pe c. 32, Mihai Popșoi. „Vor fi două fracțiuni separate, poate chiar trei, pentru că este și componenta societății civile, alte partide”, a spus Popșoi la dezbateri electorale. 

Năstase a fost rugat să comenteze ipoteza la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV. „Am auzit nefericita exprimare a unui coleg de-al nostru și de acolo a pornit totul. Acum ni se caută orice virgulă și punct. Cred că este prematur să discutăm formula, pe ce locuri vom sta sau cum ne vom poziționa. Dacă unele formule vor fi în beneficiul cetățeanului, le vom folosi. Cert e că blocul acum rămâne unitar. Nu spun nu și nici da, trebuie să vedem toate posibilitățile, ce oferă statutul deputatului. Repet pentru toată lumea – blocul ACUM rămâne unitar, indiferent de formula de prezență în Parlament. Discuțiile sunt premature, având în vedere că mandatele nu-s validate încă”, a spus Năstase.

Anterior, la TV8, Maia Sandu a încă „n-am luat decizia, dar asta nu contează”. Istoricul Octavian Țîcu spune însă că „blocul electoral este un brand politic în care s-a investit foarte mult”. „Noi pledăm pentru un bloc consolidat. Lucrul acesta ni-l cer chiar alegătorii. Va fi o singură fracțiune în parlament. Noi avem de înfruntat o guvernare care va încerca să speculeze orice încercare de separare. Sorți de izbândă cu două fracțiuni parlamentare nu va fi”, a subliniat Țîcu la TVR.

Formarea blocului ACUM a fost oficializată în decembrie 2018. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!