Pe circumscripția națională, Promo-LEX a identificat 142 de procese-verbale (6.8%) completate cu erori, iar pe circumscripția uninominală - 160 de procese-verbale (7.6%).


Inadvertența dintre suma voturilor pentru concurenți și numărul total de voturi valabil exprimate a fost sesizată atât în cazul circumscripției naționale, cât și în cazul circumscripțiilor uninominale - 69 și respectiv 60 de procese-verbale eronate.


În total, Promo-LEX a analizat corectitudinea completării a 2093 de procese-verbale din 2094 secții de votare. Misiunea de obervare nu a reușit să obțină procesul-verbal al Biroului Electoral al Secției de Vot 32/23 Ghidighici.

De menționat că noul legislativ ales la 24 februarie curent va fi format din patru partide: Partidul Democrat (PDM), Partidul Socialiștilor (PSRM), blocul ACUM și Partidul Șor, dar și trei deputați independenți. Cele mai multe mandate au fost luate de PSRM. Socialiștii vor ocupa 35 de locuri în Parlament. Partidul Democrat este al doilea la număr pe criteriul numărului de mandate. Democrații vor avea în Legislativ 30 de deputați. Blocul ACUM accede în Parlament cu 26 de deputați. Cei mai puțini deputați în noua legislatură îi va avea Partidul Șor. În circumscripțiile uninominale aceștia au obținut 2 mandate, iar pe listă națională 5.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!