„Pe 11 martie este anunțată licitația pentru procurarea vopselei pentru aplicarea marcajului rutier. De îndată ce vom avea condiții favorabile pentru marcaj - umiditate, temperatură - vom începe să-l aplicăm”, a declarat directorul interimar Exdrupo.

În replică, primarul interimar a subliniat importanța calității materialelor care vor fi aplicate pe străzi:

„Sper că măcar de data asta nu veți cumpăra vopsea din asta ca pentru vopsit unghiile, să se spele după prima ploaie”. 

În context, șeful Direcției Municipale Transport, Vitalie Butucel a declarat că lucrările de iluminare a străzii Muncești sunt în toi.

„Pe Șoseaua Muncești, conform planului, urmează să fie reabilitat iluminatul public pe tronsonul de la Grădina Botanică până la Sângera. Acest tronson de drum, unde au fost și pilonii vechi instalați, a fost expertizat. Mulți piloni urmează să fie demontați, cei noi să fie schimbați, plus o rețea nouă de contact, plus corpuri noi de tip led. Sper că într-un termen rezonabil să avem restabilit integral iluminatul pe această porțiune de drum”, a spus Butucel.

În ultimele două luni, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate 160 de accidente rutiere. În urma acestora 8 persoane și-au pierdut viața și 183 de persoane au fost rănite. Cele mai multe accidente rutiere au fost înregistrate în sectorul Botanica, Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!