Până în prezent, autoritățile municipale au primit expertiza a două poduri din Chișinău – cel din strada Mihai Viteazul și cel din bulevardul Grigore Vieru, din zona circului. „Experții au recomandat în primul rând intervenția la podul din strada Mihai Viteazul. Ele la moment nu prezintă pericol, dar ni se recomandă o intervenție în regim de urgență, în aproximativ 1-2 ani, în funcție de posibilitățile financiare ale municipalității de investiții în poduri. Aceste poduri sunt exploatate de mai bine de 40 de ani, dar nu au fost făcute investiții, de aceea sunt lucrări ample care trebuie desfășurate”, ne-a spus Vitalie Butucel.

Totuși, în acest an se vor realiza doar lucrări curente. „Direcția generală transport a contractat lucrări de proiectare, asta înseamnă în termeni reali că va veni un proiectant și va spune că pentru lucrările de consolidare a podurilor sunt necesare, de exemplu, 30 de milioane, pentru că acolo nu vorbim doar de partea ce ține de pietoni, rosturi sau lucrări de plombare sau de frezare, acolo trebuie de intervenit inclusiv la pilonii care țin podul respectiv. Eu am fost contactat și de colegii de la SIS, fiindcă ei, la fel, sunt interesați și este o prioritate pentru ei tot ce ține de securitatea traficului în municipiul Chișinău”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Oficialii de la Primăria Chișinău au mai spus că, în curând, urmează să primească expertiza podului din strada Ismail, care, la fel, necesită reparații urgente.

Autoritățile municipale au dispus verificarea podurilor din Chișinău în urma tragediei din 14 august 2018, de la Genova, Italia. Atunci, peste 40 de persoane au murit, după ce un imens pod rutier s-a prăbușit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!