În cadrul evenimentului, președintele Victoriabank a discutat cu membrii AIM despre perspectivele sectorului bancar și întreprinderilor mici din Moldova și despre dezvoltarea serviciilor financiare, în special a celor dedicate IMM-urilor. Potrivit lui Pleșuvescu, este nevoie de inovație și digitalizare a serviciilor bancare, iar piața de cash se va diminua treptat în Moldova, în favoarea tranzacțiilor digitale, cum ar fi internet sau mobile banking. În opinia sa, băncile ar trebui să fie mai deschise către micii antreprenori, să asculte necesitățile acestora și să ofere servicii customizate.


Totodată, Bogdan Pleșuvescu a declarat în cadrul întâlnirii că nu împărtășește pesimismul multor antreprenori din Moldova, cu care a avut ocazia să discute. Potrivit lui, IMM-urile din țara noastră au perspective foarte bune de creștere, atât din punct de vedere al cadrului legal, cât și a evoluției macroeconomice a țării și a contextului regional.

În același timp, bancherul a subliniat necesitatea unei mai mari transparențe corporative în cadrul companiilor din Moldova, lucru la care poate contribui sectorul asociativ. El a salutat inițiativa AIM de a pune în discuție relația între IMM-uri și bancă, precum și obiectivul general al Alianței – de a promova afacerile cu integritate, a contribui la creșterea economică și a face advocacy pentru întreprinderile mici și reformele instituționale.

 


„Business over Beers” este un eveniment marca AIM, organizat lunar pentru membrii Alianței, care oferă posibilitatea de a discuta informal cu personalități ale vieții publice din Moldova și a socializa cu antreprenori ce împărtășesc aceleași valori. La eveniment au participat oameni de afaceri din diverse sectoare, cum ar fi confecții, servicii, comerț, etc. 

Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii este o asociație patronală care reprezintă interesele sectorului IMM și are misiunea de a promova și proteja bunăstarea generală a întreprinderilor mici, în vederea prosperării comunității de afaceri și a cetățenilor țării. AIM servește drept centru de resurse „de prim apel” pentru membrii săi și are scopul de a dezvolta, prin networking și advocacy, un cadru de reglementare a afacerilor explicit și logic, în vederea promovării creșterii economice și a investițiilor în Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!