„Au apărut speculații că socialiștii vor face coaliție nu știu cu cine, au apărut și atacuri de la blocul ACUM... Declarăm cu toată certitudinea, PSRM nu a criticat pe nimeni din concurenți, doar guvernarea. În campanie am fost curați, am evitat orice speculație politică. Până la finalizarea contestațiilor și validarea mandatelor, nu vom duce nici un fel de tratative sau discuții. Până n-o să fie clar și declarate valide toate mandatele, nu vom discuta absolut cu nimeni. Noi purtăm discuții la partid și în interiorul viitoarei fracțiuni, iar decizia noastră va fi una comună”, a declarat Greceanîi.

Lidera partidului a anunțat că deputații aleși au semnat o declarație comună. Citire i-a dat socialistul Ion Ceban.

„Promitem că vom lucra numai într-o singură echipă unită – cea a PSRM. Dacă vom fi presați, preferăm să renunțăm la mandatele de deputat, decât să trădăm echipa și alegătorii”, a spus Ceban, citind din foaia semnată de socialiști.
Amintim că PSRM a acces în Parlament cu 35 de deputați: 17 aleși pe circumscripții uninominale și 18 - pe lista de partid. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!